Ο Σταύρος – Αλέξανδρος Ικμπάλ διδάσκει σύγχρονο χορό στο ωδείο Athenaeum.
Είναι αριστούχος απόφοιτος της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης (ΚΣΟΤ). Από το 2014 – 2018 συµµετείχε στις παραστάσεις της ΚΣΟΤ ‘Open Studio – Black Box’ και τελευταία του συνεργασία ήταν αυτή για την παράσταση «Growing!» στο Φεστιβάλ
Αθηνών και Επιδαύρου χορεύοντας για τους Μαρκέλλα Μανωλιάδη, Χρήστο Παπαδόπουλο και Αντώνη Φωνιαδάκη ενώ την ίδια περίοδο παρακολούθησε πληθώρα σεµιναρίων σε Ελλάδα και εξωτερικό.
Το 2018 συνεργάστηκε µε την οµάδα χορού Arthrosis, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Πένυς Διαµαντοπούλου, για το έργο “En Route”, το οποίο παρουσιάστηκε στη Ζάκυνθο και τη Θεσσαλονίκη.
Το 2019, ως βοηθός χορογράφου, ταξίδεψε στις ΗΠΑ µε τον χορογράφο Christian Denice για τη δηµιουργία του έργου “SEE ME” στο Eisenhower Dance Detroit. Από το 2023 είναι επίσης βοηθός του χορογράφου Blenard Azizaj, δουλεύοντας µε τους τελειόφοιτους της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης και την Όπερα της Αλβανίας. Επιπλέον το 2024 συνεργάστηκε ως βοηθός χορογράφου του Αντώνη Φωνιαδάκη για την δηµιουργία του έργου “Laiko” µε τους τελειόφοιτους της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης.
Από το 2019 έως το 2021 έζησε και χόρεψε στη Γενεύη µε το Ballet Junior de Genève, εκτελώντας ρεπερτόρια κορυφαίων χορογράφων όπως οι Hofesh Shechter, Roy Assaf, Barak Marshall, Emanuel Gat, Jan Martens, Olivier Dubois και Sharon Eyal, σε θέατρα και φεστιβάλ σε Ελβετία και Γαλλία. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, συνεργάστηκε επίσης µε την Cathy Marston για τη δηµιουργία του έργου “Moving, Still” και µε τον Marcos Morau για το έργο “Waltz”.
Είναι σταθερός συνεργάτης της χορογράφου Λήδας Δουµουλιάκα και ήταν χορευτής της οµάδας για την νέα της παραγωγή “Rite of Spring – Kinetic Orchestra” η οποία έκανε παγκόσµια πρεµιέρα στην Ζυρίχη το 2022. Επιπλέον, συµµετείχε στο residency Tanz und Kunst Königsfelden στο Baden της Ελβετίας, όπου δηµιουργήθηκε το έργο “Chase the Rabbit”, το οποίο ξεκίνησε το ταξίδι του σε φεστιβάλ σε όλη την Ευρώπη. Το 2023 ως µέλος του χοροθεάτρου ΟΚΤΑΝΑ του Κωνσταντίνου Ρήγου συµµετείχε στην performance TAKIS – ΔΙΑΛΟΓΟΙ που έλαβε χώρα στο TAKIS Foundation.
Με την επιστροφή του στην Ελλάδα το 2021, άρχισε να συνεργάζεται µε το γυναικείο φωνητικό σύνολο CHÓRES, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Μαρίνας Σάττι, χορογραφώντας διάφορες παραγωγές στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ παράλληλα διδάσκει κινησιολογία. Τον Φεβρουάριο του 2023 ήταν ο χορογράφος της Τελετής Έναρξης της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης, καθοδηγώντας 150 CHÓRES, και επίσης χορογράφησε το Opening Act του Rolex Arts Festival στη κεντρική σκηνή του Ιδρύµατος Σταύρος Νιάρχος.
Διδάσκει Τεχνική Release και Τεχνική Graham στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει διδάξει στο επαγγελµατικό τµήµα της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης και στη Ανώτερη Επαγγελµατική Σχολή Χορού “Χορός” της Μάρως Γρηγορίου.
Τον Ιούλιο του 2023 εισηγήθηκε στο Διεθνές Θερινό Σχολείο της σχολής ανθρωπιστικών επιστηµών του Πανεπιστηµίου Αιγαίου σε συνεργασία µε την Ειρήνη Πατσέα στο πρόγραµµα: «Επαναπροσδιορίζοντας Πρακτικές: Οργανική και Φωνητική Μουσική σε Εκπαιδευτικά Περιβάλλοντα και στην Κοινότητα» µε θέµα την προσέγγιση της κινητικής διαδικασίας σε φωνητικά σύνολα.
Έχει ολοκληρώσει µε επιτυχία το “Πρόγραµµα Εκπαίδευσης Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Ολοκληρωµένη Εκπαίδευση και Πρακτική µε Μικροδιδασκαλίες” στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήµιο Αθηνών.