Αθήναιον Ωδείο – συνεχής ιστορία 50 ετών

Το Athenaeum Conservatoire / Αθήναιον Ωδείο  ιδρύθηκε το 1974 από την αείμνηστη μαέστρο Λούλη Ψυχούλη και την πιανίστα Νίνα Κουκουράκη. Λειτούργησε μαζί με το Athenaeum Διεθνές Καλλιτεχνικό Κέντρο σε διάφορα ιστορικά κτήρια του κέντρου της Αθήνας.

Από τον Σεπτέμβριο του 2021 το Ωδείο Athenaeum λειτουργεί με Καλλιτεχνικό Διευθυντή τον μαέστρο και μουσικοπαιδαγωγό Μιχάλη Πατσέα και Διοικητική Διευθύντρια την μαέστρο, μονωδό και μουσικοπαιδαγωγό Ειρήνη Πατσέα σε νέο, ιδιόκτητο κτήριο στους Αμπελόκηπους, στην οδό Κορινθίας 6.

Οι εγγραφές και τα ειδικά μαθήματα για τη νέα σχολική χρονιά αρχίζουν την 1η εβδομάδα του Σεπτεμβρίου, και τα υποχρεωτικά μαθήματα την 1η εβδομάδα του Οκτωβρίου.

Σας περιμένουμε για μια νέα δημιουργική, μουσική χρονιά!

ΑΤΗΕΝΑEUM
strings

Το Ωδείο μας λειτουργεί τμήματα κλασικής και σύγχρονης οργανικής μουσικής, φωνητικής μουσικής, μουσικής θεωρίας και παλαιάς μουσικής για σπουδαστές κάθε ηλικίας, ενώ το διδακτικό προσωπικό αποτελείται από έμπειρους και καταξιωμένους καθηγητές και διακεκριμμένους σολίστες.

Ξεχωριστή θέση στο πρόγραμμα σπουδών κατέχουν τα πρώτα μουσικά βήματα, γι’ αυτό και διαθέτει εξειδικευμένους καθηγητές για διδασκαλία μουσικής σε μικρά παιδιά και ειδικά διαμορφωμένα προγράμματα με βάση το Μουσικοπαιδαγωγικό Σύστημα Kodály.

Το Athenaeum Ωδείο προσφέρει Πτυχία και Διπλώματα σε όλες τις μουσικές ειδικότητες, πλήρως αναγνωρισμένα από το κράτος και εντελώς ισότιμα με αυτά του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης.

Το Athenaeum Ωδείο ορίζει από το 1974 τα υψηλότερα standards στην επαγγελματική και ερασιτεχνική μουσική εκπαίδευση της Ελλάδας.

Το Ωδείο Kodály