“Η μουσική είναι ένα θρεπτικό ελιξίριο.
Η μουσική πολλαπλασιάζει κάθε τι που είναι όμορφο και έχει αξία στη ζωή.»

Zoltán Kodály

Πληκτροφόρα

Στο Τμήμα Πληκτροφόρων του Athenaeum Ωδείου διδάσκουμε Πιάνο, Τσεμπάλο, Εκκλησιαστικό ‘Οργανο, και Ακορντεόν.

Tο Αθήναιον Ωδείο είναι το καλύτερο μέρος για να αρχίσει πιάνο το δικό σας παιδί. Ανάμεσα στους καθηγητές πιάνου του ωδείου βρίσκονται καταξιωμένοι σολίστ, πτυχιούχοι ελληνικών και ξένων πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, απόφοιτοι των Ωδείων  Kodály, Athenaeum και άλλων καλών ωδείων.

organa-pliktrofora
organa-strings

Έγχορδα

Βιολί / Βιόλα / Βιολοντσέλο / Κοντραμπάσο
Κιθάρα / Μαντολίνο / Άρπα

Το τμήμα εγχόρδων του Athenaeum Ωδείου συμπεριλαμβάνει όλα τα έγχορδα με δοξάρι βιολί, βιόλα, βιολοντσέλο και κοντραμπάσο – τα οποία αποτελούν τη σπονδυλική στήλη της συμφωνικής ορχήστρας και διαθέτουν αναμφισβήτητα πλούσιο και ποικιλόμορφο ρεπερτόριο.

Αναπόσπαστο κομμάτι των σπουδών αυτού του τμήματος αποτελεί η μουσική δωματίου, αλλά και η συμμετοχή σε ορχηστρικό σύνολο ανάλογο με το επίπεδο του σπουδαστή.

Από το τμήμα εγχόρδων δεν θα μπορούσε να λείπει η κιθάρα, ένα εξαιρετικά δημοφιλές όργανο, με μεγάλη γκάμα σύγχρονου ρεπερτορίου, και διακεκριμένους καθηγητές!

Άλλο νυκτό όργανο που διδάσκεται είναι το μαντολίνο.

Τέλος, το Αθήναιον Ωδείο είναι ένα από τα λίγα ωδεία στην Ελλάδα το οποίο διαθέτει τάξη άρπας, και μια εξαιρετική άρπα συναυλιών.

Πνευστά

Φλάουτο / Κλαρινέτο / Σαξόφωνο / Τρομπέτα /
Τούμπα /
Φλάουτο με ράμφος

Το Τμήμα Πνευστών του Athenaeum Ωδείου συμπεριλαμβάνει τα βασικά ξύλινα πνευστά φλάουτο και κλαρινέτο, όργανα με πλούσιο και πολύχρωμο ρεπερτόριο, και συμπληρώνεται από το σαξόφωνο, που εστιάζει σε πιο σύγχρονο μουσικό κόσμο, την τρομπέτα και την τούμπα για όσους επιθυμούν να ενταχθούν στην οικογένεια των Χάλκινων Πνευστών, αλλά και το φλάουτο με ράμφος (φλογέρα), για όσους επιθυμούν να ξεκινήσουν ένα σχετικά εύκολο πνευστό ή να εμβαθύνουν στο ρεπερτόριο της Παλαιάς Μουσικής.

wind
organa-krousta

Κρουστά

Το Τμήμα Κρουστών του Αθήναιου Ωδείου, είναι από τα πληρέστερα και ιστορικότερα! Δύο καθηγητές συνεργάζονται και διδάσκουν τα κλασικά κρουστά: τύμπανα, ταμπούρο, μαρίμπα, ξυλόφωνο, βιμπράφωνο, κλπ. κρουστά ορχήστρας.

Επίσης λειτουργεί ειδικό τμήμα προετοιμασίας για εισαγωγή σε σχολές του εξωτερικού, και για ακροάσεις σε ορχήστρες, το οποίο απευθύνεται σε τελειόφοιτους και μεταδιπλωματικους φοιτητές.

Τέλος, ειδικευμένος καθηγητής διδάσκει ντραμς.

Παλαιά Μουσική

Στο Τμήμα Παλαιάς Μουσικής του Athenaeum Ωδείου διδάσκουμε την ιστορικά τεκμηριωμένη ερμηνεία σε όργανα εποχής:

Τσέμπαλο, εκκλησιαστικό όργανο, φλάουτο με ράμφος, και ειδίκευση σε μπαρόκ βιολί, μπαρόκ βιολοντσέλο, και μπαρόκ τραγούδι.

Ο σπουδαστής έρχεται σε επαφή με το ρεπερτόριο, καλλιεργεί το ύφος και την ερμηνεία της αναγεννησιακής, μπαρόκ και κλασικής μουσικής.

Διδάσκουν διακεκριμμένοι ερμηνευτές οργάνων εποχής!

early-mus