“Θα συνιστούσα στους συναδέλφους μου, τους νεαρούς συνθέτες συμφωνιών, να περάσουν μια μέρα και στο νηπιαγωγείο: εκεί φαίνεται αν θα κατανοεί κανείς το έργο τους σε 20 χρόνια από τώρα.”

Zoltán Kodály

Η Μουσική Προπαιδεία δεν είναι απλά ένα Μουσικό Νηπιαγωγείο. Είναι ο κορμός των πρώτων μαθημάτων Μουσικής Παιδείας στον οποίο συμμετέχουν παιδιά από τριών μέχρι έξι ετών.

Τα τμήματα στο Athenaeum Ωδείο είναι διαμορφωμένα με ηλικιακά κριτήρια και προσφέρουν μια πληθώρα δραστηριοτήτων στα παιδιά, ώστε καθώς αυτά μεγαλώνουν, να αναπτύσσουν τις ικανότητες και  να διευρύνουν τις γνώσεις και τα ενδιαφέροντά τους.

Τα μαθήματα γίνονται με βάση το Μουσικοπαιδαγωγικό Σύστημα Kodály, από ειδικευμένη μουσικοπαιδαγωγό. Το πρώτο μας μέλημα είναι το παιδί να γνωρίσει και να αγαπήσει τη μουσική.

propaideia-in-1
propaideia-in-2

Το παιδί αναπτύσσει βιωματικά την αίσθηση του παλμού και του ρυθμού, του τονικού ύψους και του ηχοχρώματος.

Έρχεται σε επαφή με την μουσική του τόπου μας, μουσικές άλλων λαών, καθώς και με τα αριστουργήματα της λόγιας (έντεχνης) μουσικής.

Προετοιμάζεται για τα επόμενα βήματά του στον κόσμο της μουσικής.  Γνωρίζει από κοντά τα μουσικά όργανα: μικροί μαθητές έρχονται στο μάθημα με τους δασκάλους τους και παρουσιάζουν το βιολί, το βιολοντσέλο, την κιθάρα, το φλάουτο, το πιάνο, τα κρουστά, την άρπα κ.α.