Το τραγούδι διαχρονικά παίζει σημαντικό ρόλο στην εκπαίδευση και την ανάπτυξη των παιδιών σε πολλά επίπεδα. Παλαιότερα, τα παιδικά τραγούδια είχαν συνήθως απλές μελωδίες και στίχους που εστίαζαν σε εκπαιδευτικά ή διδακτικά θέματα.

Σήμερα, τα παιδικά τραγούδια ενσωματώνουν στοιχεία της ποπ και ροκ μουσικής (σύνθετες μελωδίες, χορευτικά ρυθμικά μοτίβα, ηχητικά εφέ) ενώ οι στίχοι τους έχουν πλέον ένα αρκετά διευρυμένο θεματολόγιο.

Οι απαιτήσεις για μια σύγχρονη παιδαγωγική και μουσική προσέγγιση του παιδικού τραγουδιού μάς οδήγησαν στη δημιουργία του παιδικού τμήματος.

Υπεύθυνη του τμήματος είναι η Μαριάννα Ζορμπά και μαζί με τη Νία Μπαλάφα αναλαμβάνουν να οδηγήσουν τα παιδιά στον κόσμο του σύγχρονου τραγουδιού. Η πολύχρονη πείρα και η άρτια μουσική και παιδαγωγική τους κατάρτιση εγγυώνται ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα.Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να διδαχθούν με πολύ αγάπη και φροντίδα τις βασικές αρχές της φωνητικής τέχνης αλληλοεπιδρώντας με παιγνιώδη τρόπο, ενώ παράλληλα θα έχουν τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με ένα σωστά επιλεγμένο ελληνικό και διεθνές ποπ ρεπερτόριο.