Η Γιασμίνα Ντημητρίγιεβιτς διδάσκει ακορντεόν στο Athenaeum ωδείο.

Γεννήθηκε στο Βελιγράδι. Σε ηλικία 8 χρονών ξεκίνησε το ακορντεόν στη Βασική Μουσική Σχολή «Κόνιοβιτς». Στη συνέχεια αποφοίτησε από το Μουσικό Λύκειο «Στάνκοβιτς» με ειδικότητα στο ακορντεόν κοντσέρτου. Ως μαθήτρια λυκείου πήρε το πρώτο βραβείο στο Φεστιβάλ-Διαγωνισμό της Γιουγκοσλαβικής Ομοσπονδίας στην Πούλα (Κροατία) και το τρίτο βραβείο στο Διαγωνισμό Μουσικής Νεολαίας της Δημοκρατίας της Σερβίας. Το 1986, μετά από την ακρόαση της επιτροπής από την ΕΣΣΔ που έγινε σε διάφορες πόλεις της Γιουγκοσλαβίας, επελέγη στην ομάδα 24 φοιτητών για σπουδές στην ΕΣΣΔ. Φοίτησε στη Μόσχα για ένα χρόνο στη Ανώτερη Σχολή «Γκνιέσιν» (τάξη μπαγιάν-ακορντεόν του Β.Μπουραβλιόβ και αρμονία-σολφέζ στην Ν.Σαλαβιόβα), έπειτα στο Κονσερβατόριο (ΑΕΙ) «Π.Ι.Τσαϊκόφσκι» του Κιέβου στην τάξη μπαγιάν-ακορντεόν του Β.Μπεσφαμίλνοβ (σολίστ της Φιλαρμονικής του Κιέβου, τιμητικός τίτλος «Λαϊκού Καλλιτέχνη της Ουκρανίας»), απ’ όπου και ολοκλήρωσε τις πενταετείς σπουδές με άριστα και τίτλους: σολίστ, καθηγήτρια ακορντεόν κοντσέρτου.

Μετά τις σπουδές εργάστηκε για ενάμιση χρόνο στα ωδεία μέσης εκπαίδευσης στο Βελιγράδι διδάσκοντας ακορντεόν, μπαγιάν, μουσικό σύνολο και ορχήστρα ακορντεόν. Από το 1994 ζει μόνιμα στην Αθήνα και εργάζεται ως καθηγήτρια. Μαθητές της διακρίθηκαν με βραβεία σε Πανελλήνιους Διαγωνισμούς Ακορντεόν.

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια στη Σερβία και στην Ελλάδα με μουσικούς διεθνούς κύρους, διαφόρων ειδικοτήτων.

Καλλιτεχνική δραστηριότητα (μερικές εμφανίσεις)

Ρεσιτάλ: στο Διεθνές Σεμινάριο Ακορντεόν στο Κράγκουγιεβατς (Σερβία), στο Κονσερβατόριο του Κιέβου, στο Ζιτόμιρ (Ουκρανία), στην Αθήνα: αίθουσα συναυλιών La Divina Athenaeum , Δήμος Νίκαιας κ.ά.

Συμμετοχή : στο έργο «Βερολίνο. Συμφωνία μίας μεγαλούπολης» του Edmund Meisel με τη Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ., διεύθυνση ορχήστρας Frank Strobel στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στην α΄ εκτέλεση από την ΚΟΑ της «Σουίτας τζαζ αρ.2» του Ντ.Σοστακόβιτς, διεύθυνση ορχήστρας Α.Μυράτ, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο έργο «Η μικρή Μπιζού»του Π.Μοντιανο/Φ.Κοσώνα στο ίδρυμα «Μ.Μερκούρη» κ.ά.

Πρώτες εκτελέσεις πρωτότυπων έργων για ακορντεόν ελλήνων συνθετών Σπύρος Μακαρούνας, «Τα πουλιά της λήθης», αίθουσα συναυλιών Ινστιτούτου Δανίας στην Αθήνα, Γιάννης Κακλαμάνης, «Παραλλαγές για ακορντεόν κοντσέρτου και πιάνο» στην αίθουσα συναυλιών La Divina Athenaeum με τον πιανίστα Παναγιώτη Γιαννακάκη.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial