Στέλλα Αραμπατζόγλου

Η Στέλλα Αραμπατζόγλου γεννήθηκε στο Ρέθυμνο το 1970 όπου και ξεκίνησε η μουσική της ενασχόληση στη Φιλαρμονική. Σπούδασε σαξόφωνο στο Ωδείο Athenaeum με τους Ν. Γκίνο και Θ. Κερκέζο στην τάξη του οποίου αποφοίτησε με «Άριστα Παμψηφεί και Πρώτο Βραβείο», ενώ θεωρητικά με τους Χ. Ξανθουδάκη και Δ. Διαμαντόπουλο. Παρακολούθησε masterclasses με τους J. Y. Fourmeau, D. Campbell και G.Mc Crystall, καθώς και σεμινάρια πολύτεχνης έκφρασης και μουσικής του 20ου αιώνα.

Έχει συμπράξει με την Orchestre d’ Harmonie des Jeunes της Ε.Ε., την Ορχήστρα Φίλων της Μουσικής «Καμεράτα», την Αθηναϊκή Συμφωνική Ορχήστρα Νέων, τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων,την Συμφωνική Ορχήστρα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών υπό την διεύθυνση των J. Cober, Α. Μπαλτά, Α. Μυράτ, Β. Φιδετζή, Π. Σεργίου, D. Owens, Λ. Καρυτινό,W. Rousso, T. Brocks κ.α.

Σαν σολίστ έχει εμφανιστεί με το Tal Quintet, την Αθηναϊκή Συμφωνική Ορχήστρα Νέων, την Ορχήστρα Εγχόρδων του Δήμου Αθηναίων, την Καμεράτα του Δήμου Χολαργού και την Rundfunk-Blasorchester της Λειψίας κ.α. Υπήρξε μέλος του Κουαρτέτου Σαξοφώνων Θεόδωρου Κερκέζου, του Κουαρτέτου Σαξοφώνων Αθήνας , του Modus Ensemble της Ορχήστρας “  ̈Οασις” και της Big Band του Δήμου Αθηναίων. Έχει ερμηνεύσει σε πρώτη εκτέλεση σολιστικά έργα και έργα μουσικής δωματίου σύγχρονων ελλήνων συνθετών πολλά από τα οποία είναι αφιερωμένα στην ίδια.

Σήμερα είναι πρώτο σαξόφωνο της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Πνευστών του Δήμου Αθηναίων καθώς επίσης διδάσκει σαξόφωνο στα Ωδεία Athenaeum και Kodály.Το 2004 δημιούργησε το ATHENAEUM SAXOPHONE QUARTET του οποίου έχει την καλλιτεχνική επιμέλεια.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial