Μαέστρος, μουσικοπαιδαγωγός και μουσικολόγος, διευθυντής του Ωδείου Kodály, των χορωδιών και των ορχηστρικών συνόλων του, και του Ωδείου Athenaeum.

Διευθύνει χορωδίες και ορχηστρικά σύνολα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Είναι τακτικά προσκεκλημένος μαέστρος της Μικτής Χορωδίας της Ε.Ρ.Τ. Υπήρξε ο πρώτος μαέστρος της Παιδικής Χορωδίας του Τρίτου Προγράμματος ΕΡΑ (1995-2000). Συνεργάστηκε με διάσημες ορχήστρες (Γερμανική Συμφωνική Ο. του Βερολίνου, Capella Istropolitana Μπρατισλάβας, Ο. της Δανικής Ραδιοφωνίας, Συμφωνική Ο. του Λονδίνου, χορωδίες (Wiener Jeunesses Chor, Kecskeméti Pedagógus Énnekkar, London Symphony Chorus, Χ. Εθνικής Όπερας της Σόφιας, Aurin Leánykar), μαέστρους (A. Allemandi, V. Ashkenazy, A. Gotta, Sir N. Mariner, D. Renzetti, Μ. Schoenwandt, Μ. Tabachnik, R. Weikert), με όλες τις Ελληνικές Σ.Ο., πολλές Ελληνικές χορωδίες, με όλους τους σημαντικούς Έλληνες μαέστρους, σπουδαίους σολίστ και σκηνοθέτες, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (65 φορές), στο Παλλάς, στο Ηρώδειο, στην Επίδαυρο, στη Λυρική Σκηνή, στο Προεδρικό Μέγαρο, στο Μέγαρο Μαξίμου και στην Παλαιά Βουλή.

Είναι πρόεδρος ή μέλος Κριτικών Επιτροπών σε Διεθνή Χορωδιακά Φεστιβάλ και Διαγωνισμούς: Bridges of Music, Budapest – Cantemus Festival, Nyíregyháza – Béla Bartók International Choral Competition, Debrecen – Sanya International Choral Competition, China κλπ.

Έλαβε μέρος σε 30 συνέδρια (13 χώρες) πολλές φορές ως κεντρικός ομιλητής. Άρθρα του έχουν δημοσιευθεί σε σημαντικά μουσικολογικά περιοδικά. Διδάσκει διεύθυνση και παιδαγωγικά στο Ωδείο Kodály. Είναι προσκεκλημένος καθηγητής στο Διεθνές Σεμινάριο Kodály της Ουγγαρίας επί 25 έτη. Έχει επίσης διδάξει σε διεθνή σεμινάρια και σε Ανώτατες Σχολές στην Γαλλία, την Ελβετία, την Ουγγαρία, την Κίνα, την Κύπρο καθώς και στα Τμήματα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών και Ιονίου Πανεπιστημίου.

Είναι ο Πρόεδρος της Πανελλήνιου Σωματείου Ιδιωτικών Αναγνωρισμένων Μουσικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (ΠΑΣΙΑΜΕΙ) . Ήταν Πρόεδρος της International Kodály Society (2015-2019, μέλος του Δ.Σ. 17 έτη), και Μέλος του Δ.Σ. της Στέγης Ελληνικών Χορωδιών.

Τιμήθηκε με πολλά βραβεία, παρασημοφορήθηκε δε από τον Πρόεδρο της Ουγγαρίας με τον «Σταυρό του Αξιωματικού του Τάγματος Τιμής της Ουγγρικής Δημοκρατίας».

Εμπνευσμένος από τον δάσκαλό του Βαλεντίνο Πατρικίδη, σπούδασε διεύθυνση χορωδίας και ορχήστρας, ανώτερα θεωρητικά, σύνθεση, μονωδία & βυζαντινή μουσική, στο Εθνικό Ωδείο, στο Πανεπιστήμιο Μουσικής της Βιέννης και το Ουγγρικό Ινστιτούτο Kodály της Ακαδημίας Liszt, απ’ όπου αποφοίτησε με Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στα Παιδαγωγικά της Μουσικής και στη Διεύθυνση Χορωδίας με καθηγητή τον Péter Erdei. Είναι Πτυχιούχος του Νομικού Τμήματος και Υποψήφιος Διδάκτορας του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial