Ο Χρήστος Αναστασίου διδάσκει σύνθεση στο ωδείο Athenaeum.

Ο Χρήστος Αναστασίου σπούδασε Σύνθεση και Δ/νση Oρχήστρας με τον Θόδωρο Αντωνίου (Eθνικό Ωδείο, Δίπλωμα 1991, άριστα παμψηφεί). Έχει πάρει επίσης τα πτυχία Αρμονίας, Αντίστιξης, Ενοργάνωσης Πνευστών Οργάνων, Φούγκας και Ενορχήστρωσης και μελέτησε κινησιολογία και Δ/νση Oρχήστρας με τον Λευτέρη Χαλκιαδάκη.

Oλοκλήρωσε τις σπουδές του στη Σύνθεση, Aνάλυση, Διεύθυνση Oρχήστρας και Ηλεκτρονική Μουσική στο Πανεπιστήμιο Τεχνών του Βελιγραδίου, απ’ όπου και αποφοίτησε με Master of Arts (ΜΑ) (υψηλότερη βαθμολογία και διάκριση με τους Srdjan Hofman, Zoran Erićand και Raiko Maksimovic.

Μελέτησε επί σειρά ετών ηλεκτρικό μπάσο, κοντραμπάσο και πιάνο και ασχολήθηκε συστηματικά με τη μελέτη της Modern Jazz (σύνθεση και ενορχήστρωση).

Συμμετείχε σε πολλά σεμινάρια Σύγχρονης Mουσικής στην Eλλάδα και στο εξωτερικό.

Παρακολούθησε τον κύκλο σεμιναρίων Mουσικής Πληροφορικής στο Kέντρο Σύγχρονης Mουσικής Έρευνας (K.ΣY.M.E.), σε συνεργασία με το Κέντρο Μουσικής Έρευνας του Πανεπιστημίου Columbia με θέμα «Μουσική μέσω προγραμματισμού» (1991-93).

Έχει δώσει επανειλημμένα διαλέξεις και έχει διδάξει σε σεμινάρια σύνθεσης για τη Σύγχρονη Μουσική στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, όπου έχει παρουσιάσει έργα ελλήνων και ξένων συνθετών.

Βραβεύτηκε και διακρίθηκε σε διεθνείς διαγωνισμούς Σύνθεσης, όπως στο Διεθνή Διαγωνισμό Σύνθεσης ALEA III, με το έργο «Anakyklisis» για 16 εκτελεστές το 1990 στη Bοστώνη), το Διεθνή Διαγωνισμό Σύνθεσης OLYMPIA του A’ Προγράμματος της Eλληνικής Pαδιοφωνίας με το έργο «Nomos» για κουαρτέτο εγχόρδων (Αθήνα 1991), Φεστιβάλ Σύγχρονης Μουσικής του Bελιγραδίου, με το έργο «Variations for solo guitar» (1994) και το  Διαγωνισμό Σύγχρονης Μουσικής Taukay στην Ιταλία με το έργο «Anima Mundi» (mixed media, έργο 50 λεπτών, για ψηφιακό play – back, δύο αφηγητές, οπτικά μέσα και χοροθεατρική ομάδα, πάνω σε Ορφικά κείμενα, 2008).

Ως συνθέτης ασχολήθηκε με όλα σχεδόν τα σύγχρονα μουσικά ρεύματα και το συνθετικό του έργο περιλαμβάνει πάνω από 120 έργα όπως, κουαρτέτα εγχόρδων, κοντσέρτα για διάφορα όργανα και ορχήστρα, έργα ορχήστρας δωματίου και συμφωνικής μουσικής, έργα για φωνή και σόλο όργανα, χορωδιακή μουσική, μουσική για θέατρο και τηλεόραση και έργα ηλεκτρονικής μουσικής.

Έργα του έχουν εκτελεστεί στην Eλλάδα και σε άλλες χώρες της Eυρώπης και των ΗΠΑ, σε φεστιβάλ, κοντσέρτα και συναυλίες οργανικής και χορωδιακής μουσικής.

Πολλά από αυτά είναι αναθέσεις και παραγγελίες μουσικών οργανισμών και άλλων φορέων της Eλλάδος και του εξωτερικού (Ένωση Eλλήνων Mουσουργών, Ένωση Γιουγκοσλάβων και Bούλγαρων Συνθετών, διάφορες ορχήστρες και μουσικά σύνολα, Mέγαρο Mουσικής Aθηνών, ALEA III, Città di Udine και κ.ά.).

Είναι μέλος της καλλιτεχνικής επιτροπής του Ηρωδείου (από το 2010) στο Υπουργείο Πολιτισμού.

Aπό το 1994 είναι τακτικό μέλος της Ένωσης Eλλήνων Mουσουργών.

Έργα του εκδίδονται από τους μουσικούς οίκους, Musica – Ferrum και Babel Scores.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial