Μουσική δωματίου

Ο Γιάννης Γεωργιάδης διδάσκει βιολί και μουσική δωματίου στο ωδείο Athenaeum.

Οι εμφανίσεις του σε χώρες όπως η Αυστρία, Γερμανία, Ιταλία, Γαλλία, Ρωσία, Ελβετία, Αίγυπτο, Ν. Κορέα, ΗΠΑ, Μεξικό, Ελλάδα και σε γνωστές αίθουσες συναυλιών όπως Wiener Musikverein, Palais de Congres et de la Musique στο Στρασβούργο, Carnegie Hall της Ν. Υόρκης, έχουν στεφθεί από ιδιαίτερη επιτυχία, προκαλώντας τα θερμότερα χειροκροτήματα.

Απόφοιτος του Ωδείου Αθηνών με τον Τάτση Αποστολίδη, συνέχισε τις σπουδές του στο Μουσικό Πανεπιστήμιο της Βιέννης, κοντά στον διακεκριμένο καθηγητή Franz Samohyl με υποτροφία του Ιδρύματος Ωνάση, αποκτώντας Δίπλωμα Σολίστ με τις ανώτερες διακρίσεις.

Συνεργάστηκε στο πλαίσιο διεθνών φεστιβάλ με διακεκριμένους Έλληνες και ξένους ερμηνευτές μεταξύ των οποίων οι St. Isserlis, G. Hoffman, J.Menuhin, I.Oistrakh, Δ. Σγούρος, Δ. Τουφεξής, Ν.Μούσουρα Αλ.Μουζά, Αλ. Καπέλης, Β. Βαρβαρέσος, A. Brusilovsky. Ως καθηγητής βιολιού και Μουσικής δωματίου έχει κληθεί να διδάξει σε διεθνή σεμινάρια σε Μόναχο, Γενεύη και Ν.Υόρκη

Ιδρύοντας την Ορχήστρα Δωματίου «Feminarte» συνεργάστηκε με σημαντικούς μαέστρους και σολίστ, σε συναυλίες και φεστιβάλ ανά την Ελλάδα, στα Τίρανα, τις Βρυξέλλες και την Κωνσταντινούπολη. Ως σολίστ έχει συμπράξει με Ορχήστρες διεθνούς εμβέλειας όπως οι London Philharmonia, Συμφωνική του Βερολίνου, Φιλαρμονική της Βουδαπέστης, Ορχήστρα της Ραδιοφωνίας της Πράγας, United Philharmonic της Βιέννης, Sinfonietta Beer Sheva του Ισραήλ, Ορχήστρα Δωματίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Ορχήστρα Δωματίου του Κρεμλίνου.  Στην Ελλάδα έχει εμφανιστεί επανειλημμένα με τις Κρατικές Ορχήστρες Αθηνών και Θεσσαλονίκης, την Καμεράτα-Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής και τη Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων και την Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ υπό τη διεύθυνση διακεκριμένων αρχιμουσικών μεταξύ των οποίων οι Uri Mayer, A.Francis, Vl. Valek, Horia Andreescu, M. Rachlevsky, E.Batiz, F.Carrasco, M. Καρύδης, Αλ. Μυράτ, Λ. Καρυτινός, Β.Φιδετζής, Μ.Οικονόμου, Κων.Καρύδης. Από το 2006 κατέχει την θέση του Εξάρχοντα στη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial