Σεμινάριο ερμηνείας Lied με τον μοναδικό Ulrich Rademacher

Ulrich seminar
Το Athenaeum Ωδείο έχει τη χαρά να διοργανώνει σεμινάριο ερμηνείας Lied με τον εξειδικευμένο καθηγητή συνοδείας Lied, Ulrich Rademacher, 6-9 Μαΐου 2022.
Στο σεμινάριο μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή:
· σπουδαστές και απόφοιτοι μονωδίας και λυρικοί τραγουδιστές που ενδιαφέρονται για την ερμηνεία του κλασικού τραγουδιού,
· σπουδαστές και απόφοιτοι πιάνου, που επιθυμούν να εντρυφήσουν στην συνοδεία του είδους καθώς και
· ήδη διαμορφωμένα ντουέτα (μονωδός-πιανίστας) που θα ήθελαν να μελετήσουν με τον prof. Rademacher από κοινού.
Οι συμμετέχοντες θα έχουν στη διάθεσή τους από 4 μισάωρα μαθήματα (1 κάθε μέρα) με τον prof. Rademacher.
Αιτήσεις συμμετοχής θα γίνουν δεκτές μέχρι και Κυριακή 24/4, στον παρακάτω σύνδεσμο:
https://forms.gle/WgV6weEvpWUupmBS8
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Στην αίτηση συμμετοχής τους, οι τραγουδιστές, θα πρέπει να σημειώσουν το ακριβές ρεπερτόριο που επιθυμούν να μελετήσουν, ώστε οι συμμετέχοντες συνοδοί να έχουν την δυνατότητα να προετοιμαστούν.
Η Συναυλία Συμμετεχόντων του Σεμιναρίου, θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 9/5/2022, στις 7:30μ.μ., στην Αίθουσα Συναυλιών ‘Λούλη Ψυχούλη’ του Ωδείου Athenaeum.
Επιπλέον, όλοι οι συμμετέχοντες (ενεργοί και ακροατές) του σεμιναρίου θα μπορούν να παρακολουθήσουν την Συναυλία Διδασκόντων του Σεμιναρίου, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 8/5/2022, στις 7:30μ.μ., στην ίδια αίθουσα.
Ερμηνεύουν:
Χριστίνα Γιαννακοπούλου, σοπράνο
Θεοδώρα Μπάκα, μέτζο
Μαρία Παπαπετροπούλου, πιάνο
Ulrich Rademacher, πιάνο
Κόστος συμμετοχής:
· Για τους ακροατές: 30 ευρώ για όλο το σεμινάριο / 10 ευρώ ημερήσια είσοδος.
· Για τους ενεργά συμμετέχοντες:
200 ευρώ / 170 ευρώ για σπουδαστές και αποφοίτους των Ωδείων Athenaeum και Kodály.
Προκαταβολή: 30 ευρώ
Η προκαταβολή θα πρέπει να κατατεθεί μετά την έγκριση της αίτησης στον τραπεζικό λογαριασμό: GR6401101780000017800659199
(Εθνική Τράπεζα/ Δικαιούχος: PATSEAS CONSERVATOIRES IKE)
Ο Urlich Rademacher σπούδασε πιάνο, μουσική δωματίου και διεύθυνση ορχήστρας, μεταξύ άλλων με τους Sándor Végh και Jakob Gimpel. Δραστηριοποιείται ως σολίστ πιάνου, αλλά και ως μέλος συνόλων μουσικής δωματίου, και ως συνοδός Lied. Ως μαέστρος έχει συνεργαστεί με διεθνώς αναγνωρισμένες ορχήστρες και σολίστες, όπως ο Frank Peter Zimmermann, ο Božo Paradžik, η Ingeborg Danz, η Barbara Schlick, ο Christoph Prégardien, το Κουαρτέτο Cherubini, και η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών. Έχει δώσει συναυλίες στην Ρωσία, την Αμερική, την Αφρική, την Νοτιοανατολική Ασία και την Ευρώπη, και έχει συνεργαστεί με τις εταιρίες παραγωγής WDR, SWR, SDR, Deutschlandfunk, EMI, Solo Musica, και Musicom.
Από το 1989 έως το 2017 υπήρξε ο διευθυντής του Westphalian School for Music στο Münster. Ίδρυσε το Young Westphalian Baroque Ensemble και την Westphalian Youth Symphony Orchestra. Υπήρξε ένας από τους πρωτεργάτες της “Ακαδημίας για Νέα Ταλέντα”, και στήριξε την δημιουργία του εγχειρήματος “Theater Youth Orchestra” σε συνεργασία με το Θέατρο του Münster.
O Rademacher είναι μέλος του προεδρείου του Γερμανικού Μουσικού Συμβουλίου, και πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Εκπαίδευσης. Είναι επίσης πρόεδρος του Συλλόγου Γερμανικών Μουσικών Σχολείων, πρόεδρος της καλλιτεχνικής και κριτικής επιτροπής του διαγωνισμού Jugend Musiziert, και μέλος της της επιτροπής «Ευρώπη και Διεθνείς Σχέσεις» του Γερμανικού Συμβουλίου Πολιτισμού.
Έχει διδάξει στο Μουσικό Πανεπιστήμιο της Καρλσρούης, και έχει δώσει masterclass σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων της Μουσικής Ακαδημίας του Münster, της Ακαδημίας Sibelius του Ελσίνκι, των Πολιτειακών Πανεπιστημίων του Σαν Φρανσίσκο και της Καλιφόρνια, της Ακαδημίας Grieg του Bergen, του Κονσερβατόριου Ρεάλ της Μαδρίτης, αλλά και στην Ελλάδα, την Ιταλία την Ρωσία και τη Γαλλία.
Είναι επίτιμος καθηγητής στο τμήμα τραγουδιού του Μουσικού Πανεπιστημίου της Κολωνίας.
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial