Σώμα & Φωνή

Η Γεωργία Αχιλλεοπούλου είναι υποψήφια διδάκτoρας με υποτροφία στο University of Exeter της Αγγλίας με γνωστικό αντικείμενο Autobiography and Vocal Performance in Musical Theatre και ερευνητικό μεταπτυχιακό δίπλωμα σπουδών MFA Performance Training στο University of Plymouth της Αγγλίας.
Ο ερευνητικός τομέας που επικεντρώνεται είναι πάνω στη σύνδεση σώματος και φωνής μέσω ψυχοφυσικών προσεγγίσεων (Somatics, psychophysical training) συνδυασμένων με τη φωνή και την αναπνοή – physiovocal training – με στόχο την ενίσχυση της αντίληψης του performer και την τελική performance. Η τεχνική της βασίζεται στην ολιστική προσέγγιση του performer σπάζοντας τη διαδική φόρμα του καλλιτέχνη ως φωνή και/ή ως σώμα.

Τον Σεπτέμβρη του 2023 θα παρουσιάσει στο 7 ο Πανελλήνιο Θεατρολογικό Συνέδριο ένα πρακτικό εργαστήριο με τη Δρ. Φαίη Ρηγοπούλου με τίτλο «Tο Musical Theatre στην Ελλάδα: μια πρακτική συζήτηση πάνω στα δημιουργικά χαρακτηριστικά και τις εκπαιδευτικές του ιδιοσυγκρασίες», ενώ από Οκτώβρη θα ξεκινήσουν ένα σεμιναριακό κύκλο θεωρητικής και τεχνικής εκπαίδευσης στο Musical Theatre.

Από τον Ιανουάριο του 2019, διδάσκει στο Εθνικό Ωδείο το μάθημα «ΣώμαΦωνή»
Performance. Το μάθημα απευθύνεται σε σπουδαστές καλλιτέχνες και καθηγητές της
φωνητικής μουσικής στο κλασσικό και σύγχρονο τραγούδι, καθώς και σε ηθοποιούς και γενικά σε ανθρώπους του θεάτρου. Παράλληλα, είναι υπεύθυνη του τμήματος Μουσικού θεάτρου στη Δραματική σχολή της Τράγκα (https://www.youtube.com/watch?v=u93vCroqY0A) ενώ διδάσκει φωνητική στο τρίτο έτος και στην προετοιμασία των εισαγωγικών εξετάσεων των ηθοποιών. Το μάθημα «ΣώμαΦωνή» Performance διδάσκεται από το 2021 στο ωδείο ‘MusicFor’ ενώ είναι καθηγήτρια φωνητικής σύγχρονου τραγουδιού στο ‘Μελωδείο’ Δημήτρης Φανιάς και καθηγήτρια φωνητικής ορθοφωνίας στο ‘92 Art School’.
Διεξάγει διάφορα σεμινάρια, εργαστήρια και masterclasses πάνω στην τεχνική
«ΣώμαΦωνή»σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Παράλληλα με τις εκπαιδευτικές της δραστηριότητες είναι ενεργή performer τραγουδίστρια από το 2008 με το πιο πρόσφατο προτζεκ της Piano Fatale (www.pianofatale.com).
Διατηρεί την επίσημη ιστοσελίδα της www.josoulperformer.com με όλες τις πληροφορίες για τις καλλιτεχνικές και εκπαιδευτικές της δραστηριότητες.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial