Η Λένια Ζαφειροπούλου είναι λυρική τραγουδίστρια, ποιήτρια και μεταφράστρια.

Σπούδασε τραγούδι, πιάνο και ερμηνεία του Lied στην Staatliche Hochschule für Musik und darstellende Kunst της Στουτγάρδης και όπερα στο Opera course του Guildhall School of Music and Drama και στο National Opera Studio του Λονδίνου. Ήταν υπότροφος των ιδρυμάτων Μαρία Κάλλας και Αλέξανδρος Ωνάσης καθώς και του Royal Opera House Covent Garden.

Έχει συνεργαστεί με ορχήστρες όπως οι Philharmonia Orchestra, Welsh National Opera, Royal Ballet Sinfonia, Συμφωνική Ορχήστρα της Κύπρου, Καμεράτα-Armonia Atenea, Κρατικές Ορχήστρες Αθηνών και Θεσσαλονίκης κ.ά. Το 2009 τιμήθηκε με το βραβείο της Ένωσης Ελλήνων Κριτικών για νέους καλλιτέχνες.

Έχει παρουσιάσει προσωπικές της δουλειές κι έχει συμμετάσχει σε παραστάσεις στην Εθνική Λυρική Σκηνή, το Φεστιβάλ Αθηνών, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και την Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση. Έχει δώσει συναυλίες και ρεσιτάλ στο Λονδίνο, το Παρίσι, την Λυών, το Βερολίνο, τη Στουτγάρδη, το Αμβούργο, τη Βαρκελώνη, και την Λευκωσία.

Το 2017 κυκλοφόρησε από την βρετανική εταιρία First Hand Records, ο προσωπικός της δίσκος υπό τον τίτλο Sunless Loves, με τραγούδια Brahms, Μούσοργκσκυ και Προκόφιεφ. (πιάνο: Andrej Hovrin)