Η Λευκή Καρποδίνη διδάσκει Πιάνο στο Athenaeum Ωδείο.
Έχει δώσει συναυλίες στην Ευρώπη και στον Καναδά, το Ισραήλ, τη Ρωσία, τις ΗΠΑ και τα Μπαρμπέιντος. Έχει εμφανιστεί σε αίθουσες συναυλιών όπως το Wigmore Hall, το Purcell Room, το Bolivar Hall, το St. Martin-in-the-fields, το St. John’s Smith Square/ Λονδίνο, το Meistersaal/Βερολίνο, το ZKM/Καρλσρούη, το Rolston Hall/Καναδάς, Ίδρυμα Θεοχαράκη, Παρνασσός, Αίθουσα Παλλάς / Ελλάδα, και έχει συνεργαστεί με πολυάριθμες ορχήστρες και σύνολα, όπως το Ensemble Modern, η Πανευρωπαϊκή Ορχήστρα, η Συμφωνική Ορχήστρα Guildhall και η Συμφωνική Ορχήστρα Αθηνών.
Οι εμφανίσεις της σε φεστιβάλ περιλαμβάνουν Schleswig Holstein (Rising Stars Series), Mecklenburg Vorpommern, Dresdner Musikfestspiele, Banff, Cully Classique, Musique Printaniere à Beaucaire, Brighton, Cheltenham, Symi, Φεστιβάλ Πιάνου Ηρακλείου, Διεθνείς Ημέρες Μουσικής Καλαμάτας, Φεστιβάλ Αιγαίου, Παξών και άλλα.
Παθιασμένη με την μουσική δωματίου, η Λευκή Καρποδίνη ήταν μέλος των τριών πιάνου Fibonacci και Trioskop με έδρα το Βερολίνο. Έχει συνεργαστεί με πολλούς επιφανείς μουσικούς στην Ελλάδα και το εξωτερικό όπως οι Stenhammar Quartet, Ruby Hughes, Claire Booth, Μυρσίνη Μαργαρίτη, Daniela Lehner, Rafal Payne, Alda Dizdari, Άγγελος Λιακάκης, Απόλλων Γραμματικόπουλος, Άντζελα Γιαννάκη, Ναταλία Γεράκη, Αστέριος Πούφτης και πολλούς άλλους. Είναι μέλος του νεοσύστατου λ-ensemble (Ναταλία Γεράκη-φλάουτο, Ίρις Λούκα-βιολί, Αλέξης Καραϊσκάκης-Νάστος-τσέλο, Άρτεμις Βαβάτσικα-ακορντεόν) έχοντας ήδη δώσει επιτυχημένες συναυλίες στην Ελλάδα στο πλαίσιο της σειράς Meta-Φysics του συνόλου. Επιπλέον, από το 2013 παίζει σε ντουέτο πιάνου με τον Michael Brownlee Walker. Τα ενδιαφέροντα προγράμματά τους και οι συναρπαστικές ερμηνείες τους έχουν επαινεθεί τόσο από τον τύπο όσο και από το κοινό.
Έχει ηχογραφήσει για το BBC Radio 3, τη Φιλαρμονική Ορχήστρα, την Ελληνική Ραδιοφωνία και με το Ensemble Modern για την Deutscher Musikrat (ένα CD που γιορτάζει την 25η επέτειο της ίδρυσης του συνόλου). Υπέρμαχος της σύγχρονης μουσικής, οι συνεργασίες με συνθέτες περιλαμβάνουν ηχογραφήσεις και πρεμιέρες έργων των Jens Joneleit, Dai Fujikura, Χριστίνα Αθηνοδώρου, Δημήτρη Ανδρικόπουλου, Xingzimin Pan, Andrea Tarrodi, Anastazios και άλλων.
Η Λεύκη Καρποδίνη αποφοίτησε με διάκριση από το Ωδείο Αθηνών (Δίπλωμα Πιάνου) σε ηλικία 19 ετών και συνέχισε τις σπουδές της (BMus, PGDip, MMus) στο Guildhall School of Music and Drama του Λονδίνου με Ελληνική Κρατική Υποτροφία (ΙΚΥ) όπου διδάχτηκε από τον Ronan O’ Hora, τον ομότιμο καθηγητή James Gibb και τον Paul Roberts. Της απονεμήθηκε το πρώτο βραβείο στον Μουσικό Διαγωνισμό «Filon» (Ελλάδα), το πρώτο βραβείο στο Διαγωνισμό Schubert (GSMD, Λονδίνο) και το βραβείο Sir Henry Richardson από το Musicians’ Benevolent Fund (Λονδίνο). Έχει επίσης λάβει υποτροφίες για να σπουδάσει με τη Maria João Pires στο Belgais Centre στην Πορτογαλία και να παρακολουθήσει το International Ensemble Modern Academy στη Φρανκφούρτη. Επιπλέον, έχει συμμετάσχει σε masterclasses με διακεκριμένους μουσικούς όπως οι Angela Hewitt, Graham Johnson, Leon Fleischer, Dame Felicitty Lott, Theodor Paraskivesku, Murray Perahia, Γιάννης Βακαρέλλης, Ari Vardi, Duo Ganev και άλλοι.
Η Λευκή Καρποδίνη εκτός από την καριέρα της ως πιανίστα, είναι αφοσιωμένη στην διδασκαλία πιάνου. Διδάσκει για περισσότερα από είκοσι χρόνια (στο GSMD στο Λονδίνο, στο μουσικό τμήμα BBIS στο Βερολίνο, στη Σχολή Μωραΐτη στην Αθήνα) και είναι καθηγήτρια πιάνου στο Ωδείο Αθηνών και το Athenaeum Ωδείο. Πρόσφατα δίδαξε στο 1ο Διεθνές Σεμινάριο Πιάνου στο Ωδείο Μυθωδία στην Πάρο. Είναι τακτική επισκέπτρια καθηγήτρια στο Pro Corda του Ηνωμένου Βασιλείου, όπου διδάσκει στα πλαίσια σεμιναρίων πιάνου για ενήλικες.