Η Ευγενία Λιάκου είναι τραγουδίστρια, ηθοποιός και χορεύτρια.
Γεννήθηκε (1990) και μεγάλωσε στα Τρίκαλα και από μικρή ηλικία έδειξε την αγάπη της για τη μουσική και το θέατρο. Ξεκίνησε μαθήματα πιάνου και ανώτερων θεωρητικών και αποφοίτησε με πτυχίο Ειδικού Αρμονίας από το Ωδείο Τρικάλων “Τασία Κασιώλα” το 2009.
Τα επόμενα χρόνια αφοσιώθηκε στις σπουδές της στο τραγούδι και τον χορό ,στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Φοίτησε  στη σχολή της Αννας Πέτροβα    αποκτώντας πτυχίο χορού ISTD-Modern Theater Dance και τραγουδιού από το London College of Music απο την τάξη της Karen Solomon .
 Έπειτα παρακολούθησε μαθήματα υποκριτικής και masterclasses μουσικού θεάτρου στη φημισμένη Σχολη της Stella Adler στη  Νέα Υόρκη το 2014 και κέρδισε υποτροφία φοίτησης στη Σχολη χορού Steps on broadway το 2018.
Στην Αθήνα ταυτόχρονα με τις σπουδές της , ξεκίνησε να εργάζεται επαγγελματικά το 2012 με την συμμετοχή της στο ανέβασμα της ροκ όπερας «Δαίμονες». Έκτοτε έχει συμμετάσχει σε πολλές  παραγωγές μουσικού θεάτρου, όπως τα  Hair (2022), Cats (2018), West Side Story (2016), Sweet Charity (2016) , Nine (2015), Annie the Musical (2015), Καμπάνες του Εντελβάις (2015)  και σε παιδικές παραστάσεις όπως  Πεντάμορφη και το τέρας (2017) Βουτιά στη Βυθούπολη (2019) κ.α.
Συνεργάστηκε με κορυφαίους σκηνοθέτες και χορογράφους όπως ο Chet Walker , Γιάννης Κακλέας , Φωκάς Ευαγγελινός, John Todd , Θέμις Μαρσέλλου , Γρηγόρης Βαλτινος , Δημήτριος Μαλισσόβας , Μαριάννα Τόλη .
Παράλληλα με το θέατρο , εργάστηκε ως  τραγουδίστρια δίπλα σε μεγάλα ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής,  όπως η Άννα Βίσση και η Δέσποινα Βανδή .
Υπήρξε βασική τραγουδίστρια του συγκροτήματος «The Swinging Cats» και   μέλος του φωνητικού συνόλου Fones (2016-2018).
Με τις τελευταίες έκαναν σημαντικές εμφανίσεις, όπως με τον Φοίβο Δεληβοριά, και συνεργασίες, όπως με τον Γιώργο Νταλάρα στο Ηρώδειο, καθώς και στο φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου (2018) με την παράσταση  Προμηθέας Δεσμώτης υπό την σκηνοθεσία Μαρθας Φριντζήλα.
Είχε συμμετοχή δυο φορές στην  Eurovision ως backing vocalist με τις συμμετοχές This is Love το 2017 και Better Love 2019.
Επίσης χαρίζει τη φωνη της σε μεταγλωττήσεις για ταινίες και σειρές κινουμένων σχεδίων ( Πινόκιο 2023 ως Φαμπιάνα , Τομας το τρενάκι ως Κάνα , Go dog go ,  Πεντάμορφη και το Τέρας  , Αλαντιν κ.α )
Παρακολούθησε το πρώτο μετεκπαίδευτικο  σεμινάριο δασκάλων τραγουδιού με τον Πάνο Δήμα το 2017 και έκτοτε διδάσκει τεχνικές μουσικού θεάτρου , και τραγούδι
Το 2022-23 δούλεψε ως vocal coach στην τηλεοπτική εκπομπή Just the two of us.