Ο Πάνος Δήμας είναι επικεφαλής της σχολής σύγχρονου και παραδοσιακού τραγουδιού στο Athenaeum και ιδρυτής του μετεκπαιδευτικού σεμιναρίου διδασκαλίας στο τραγούδι.

Ο Πάνος Δήμας γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Το 1991 ξεκίνησε τις σπουδές του στο κλασικό τραγούδι στο Sofia Conservatory της Βουλγαρίας. Όταν επέστρεψε στην Ελλάδα συνέχισε τις σπουδές του στο Εθνικό Ωδείο. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του ως λυρικός Βαρύτονος με την Mechtild Stamatakis,, αποκτώντας δίπλωμα μονωδίας με Άριστα παμψηφεί και Α’ βραβείο.

Έχει ακόμη παρακολουθήσει σεμινάρια τραγουδιού, με τους Victoria de los Angeles, Ileana Cotrubas, Luigi Alva, Ghena Dimitrova.

Από το 2001 – 2013 ήταν μόνιμο μέλος της χορωδίας της ΕΡΤ και για αρκετά χρόνια έκτακτο μέλος της χορωδίας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Στα χρόνια αυτά της συμμετοχής του στη χορωδία της ΕΡΤ, συνεργάστηκε με πολλούς σημαντικούς Έλληνες και ξένους μαέστρους και ορχήστρες, τραγουδώντας αρκετά από τα πιο σημαντικά έργα του κλασικού ρεπερτορίου όπερας και ορατορίου των Verdi, Mozart, Rossini, Bach, Vivaldi κ.α. Έχει συμμετάσχει ως σολίστ σε συναυλίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Από το 2002 μέχρι σήμερα διδάσκει τραγούδι. Έχει δώσει μέχρι σήμερα, 27 διπλώματα μονωδίας και πολλοί από τους διπλωματούχους μαθητές του στελεχώνουν το δυναμικό της Ε.Λ.Σ., ενώ αρκετοί άλλοι πρωταγωνιστούν στις παραγωγές Μιούζικαλ των θεάτρων της Αθήνας. Από το 2009 συνεργάζεται ως καθηγητής με το London College of Music, δίνοντας διπλώματα στο Musical Theatre.

Στη διδακτική του πορεία συναντήθηκε με πολλούς αξιόλογους καλλιτέχνες του Ελληνικού μουσικού και θεατρικού χώρου, όπως :

Μαρίνα Σάττι, Ελεονώρα Ζουγανέλη, Γιάννη Χαρούλη, Μαρίζα Ρίζου, Θοδωρή Μαραντίνη, Άκη Σακελλαρίου, Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Ελευθερία Αρβανιτάκη (2009-2015), Νάντια Κοντογεώργη, Ντέμη Παπαδέα, Ησαΐα Ματιάμπα, Παναγιώτη Πετράκη, Εβελίνα Παπούλια, Φάνη Μουρατίδη, Ευαγγελία Μουμούρη, Νίκη Λάμη, Γιάννη Κουκουράκη, Γιώργο Καραμίχο, Φαίη Ξυλά, Μίνωα Θεοχάρη, Αντιγόνη Ψυχράμη, Αποστόλη Ψυχράμη, Γιώργο Κοψιδά, Δημήτρη Μακαλιά Ιάσονα Μανδηλά, Κατερίνα Γερονικολού, Κατερίνα Σούσουλα,Αντώνη Βλάχο, Αγγέλα Σιδηροπούλου, Σταύρο Μπέκα κ.α

Από το 2010, είναι υπεύθυνος Voice Teacher της 1ης Ω.Ρ.Λ Κλινικής στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Αθηνών.

Eίναι εισηγητής στο μάθημα «Διαταραχές φωνής και Ακοής» , στην 1η Ω.Ρ Λ Κλινική του ΕΚΠΑ.

Το 2017 οργάνωσε το 1ο Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο Διδασκαλίας Τραγουδιού στην Ελλάδα σε καθηγητές τραγουδιού στο Εθνικό Ωδείο με τη συνεργασία ειδικών επιστημόνων της φωνής, της ηχοληψίας αλλά και της ψυχικής υγείας.
Ο Πάνος Δήμας έχει στο βιογραφικό του τις εξής σπουδές: Πτυχίο Ψυχολογίας, Πάντειο Πανεπιστήμιο, πτυχίο Κοινωνικής Ανθρωπολογίας, Πανεπιστήμιο Αιγαίου, ενώ κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο στις Κοινωνικές Επιστήμες. Είναι επίσης πτυχιούχος Ψυχοδράματος (5ετής φοίτηση).