Ο Άρης Δημητριάδης διδάσκει μαντολίνο στο Athenaeum ωδείο.
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1969.
Ξεκίνησε τις σπουδές του στο μαντολίνο και στο βιολί στην ηλικία των πέντε ετών με το Μιχάλη Βαϊνδηρλή. Σπούδασε Ανώτερα Θεωρητικά (Αρμονία, Αντίστιξη, Φούγκα και Σύνθεση) στο “Αθήναιον Ωδείο” (Athenaeum). Παράλληλα ακολούθησε σπουδές Διεύθυνσης Ορχήστρας με τον Αρχιμουσικό Λευτέρη Χαλκιαδάκη (Σχολή TOSCANINI-BARZIN) και το 2005 πήρε Δίπλωμα.
Έχει πλούσιο συνθετικό και ενορχηστρωτικό έργο με πολλές συνεργασίες για την ελληνική δισκογραφία, για σχήματα μουσικής δωματίου και για συμφωνικές ορχήστρες.
Είναι ιδρυτής και Αρχιμουσικός της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «ΑΤΤΙΚΑ», η οποία δραστηριοποιείται από το 1993 με πολλές εμφανίσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, και το 2012 κυκλοφόρησε την πρώτη δισκογραφική δουλειά της με τίτλο “Musica Poetica”. Η διδακτική του προϋπηρεσία ξεκινά το 1984. Έχει ιδρύσει, διδάξει και διευθύνει τη μαντολινάτα του Ιδρύματος Κυδωνιέως στη Χώρα της Άνδρου, τη μαντολινάτα του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Νέας Ιωνίας Μαγνησίας Βόλου, τη Μαντολινάτα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και τη Μαντολινάτα του Δήμου Παλλήνης – Γέρακα.
Τη σολιστική του σταδιοδρομία στο μαντολίνο ξεκίνησε σε ηλικία 12 ετών (Αίθουσα Εθνικής Λυρικής Σκηνής, A. Vivaldi Concerto σε Re μείζονα για μαντολίνο και ορχήστρα). Μέχρι σήμερα έχει ερμηνεύσει το μεγαλύτερο μέρος της φιλολογίας του οργάνου, που έχει γραφτεί από το 16ο ως τον 21ο αιώνα. Συνεργάστηκε με όλες τις σημαντικές ορχήστρες της Ελλάδας και σπουδαίες ορχήστρες του εξωτερικού. Χαρακτηριστικά αναφέρονται Συμφωνική Ορχήστρα της Ακαδημίας της Santa Cecilia (Ρώμη), Κρατική Συμφωνική Ορχήστρα της Tαϊβάν (NSO), Καμεράτα του Ταλίν (Εσθονία), Συμφωνική Ορχήστρα Ακαδημίας της Άγκυρας, Ορχήστρα ΕΛΣ, Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, Ορχήστρα των Χρωμάτων, Καμεράτα κ.ά. Στις σημαντικότερες εμφανίσεις του συγκαταλέγονται συναυλίες στο Auditorium (Μέγαρο Μουσικής Ρώμης), Alter Oper (Φραγκφούρτη), Queen Elizabeth Hall (Λονδίνο), La Monnaie (Βασιλικό Θέατρο Βρυξελλών), National Concert Hall of Taiwan (Mέγαρο Mουσικής Tαϊβάν), Μέγαρο Μουσικής Cemal Resit Rey (Κωνσταντινούπολη), Αίθουσα Συναυλιών Franc Lizst (Βουδαπέστη), Μέγαρο Μουσικής και Όπερα Εσθονίας, Αίθουσα Συναυλιών Ακαδημίας Μουσικής, Χορού & Καλών Τεχνών Φιλιππούπολης (Βουλγαρία) κ.ά.