Ο Ευάγγελος Ασημακόπουλος διδάσκει κιθάρα στο Athenaeum Ωδείο.

Ο Ευάγγελος Ασημακόπουλος σπούδασε κιθάρα στο Εθνικό Ωδείο με τον Δημήτρη Φάμπα. Πήρε το Δίπλωμα του το 1961 με Α΄ Βραβείο παμψηφεί και ‘Αριστείο Εξαιρετικής Επιδόσεως’, ενώ λίγο αργότερα παρακολουθεί με υποτροφία για τέσσερις συνεχείς περιόδους μαθήματα με το ντούο Πρέστι – Λαγκόγια στη Γαλλία και με τον Αντρές Σεγκόβια στην Ισπανία.

Από το 1959 δίνει πολυάριθμα ρεσιτάλ σε όλη την Ελλάδα ενώ το 1965 νυμφεύεται τη Λίζα Ζώη και μαζί καθιερώνουν το πρώτο στην χώρα μας ντουέτο κιθάρας που στις μέρες μας θεωρείται από τα κορυφαία στον κόσμο.

Οι δύο Έλληνες καλλιτέχνες δεν έχουν αποσπάσει μόνο τα εγκωμιαστικότερα σχόλια από εφημερίδες κύρους όπως οι New York Times, Daily Telegraph, Paris Matin, Chicago Sun, Los Angeles Times, El Sol de Mexico, κ.α., αλλά και την εκτίμηση του μεγάλου Andrés Segovia, που με ιδιόχειρη αφιέρωσή του αναφέρει:
“Από τότε που η Μοίρα σκληρά μας αποστέρησε τους Presti-Lagoya, δεν είχα ποτέ την ευχαρίστηση να ακούσω κάποιο εφάμιλλο ντουέτο. Αλλά αργότερα, όταν οι ταλαντούχοι Έλληνες κιθαριστές Ευάγγελος και Λίζα έπαιξαν για μένα, ένιωσα απόλυτη ικανοποίηση και χαρά. Τους εύχομαι ολόψυχα να κατακτήσουν την υψηλή εκτίμηση του κοινού, όπως κατέκτησαν και την δική μου!”.

Η Διεθνής σταδιοδρομία του Ευάγγελου Ασημακόπουλου αρχίζει το 1967. Από τότε μαζί με τη γυναίκα του πραγματοποιεί εκτεταμένες περιοδείες ανά τον κόσμο, δίνοντας εκατοντάδες κονσέρτα στις γνωστότερες αίθουσες συναυλιών, περιλαμβανομένων του Carnegie Hall, του Queen Elizabeth Hall, της Concertgebouw, του Wigmore Hall, του Théâtre de la Ville, του Lincoln Center και του Ηρώδειου. Παίζει επίσης σε Ραδιοφωνικούς και Τηλεοπτικούς σταθμούς – BBC, Παρίσι RTVF, Βρυξέλλες, Μαδρίτη, Κολωνία, Βερολίνο κ.α. – καθώς και σε μεγάλα Φεστιβάλ μεταξύ των οποίων της Νέας Υόρκης, της Βοστόνης, της Αμβέρσας, του Άμστερνταμ, της Ρώμης, του Μεξικού και των Αθηνών.

Συμπράττει ακόμη ως σολίστ με γνωστές συμφωνικές ορχήστρες, όπως του Μόντρεαλ, του Μίσιγκαν, του Σινσινάτι, του Μπέρμιγχαμ και διδάσκει σε Σεμινάρια και Master Classes σε φημισμένες μουσικές Ακαδημίεs και Πανεπιστήμια: The Juilliard School, The Royal Academy of Music, The Royal College of Music, UCLA, Stony Brook University, Mannes College of Music κ.α.

Εκτός από τις Ακαδημίες και τα Πανεπιστήμια του εξωτερικού, η Λίζα Ζώη και ο Ευάγγελος Ασημακόπουλος έχουν διδάξει σε αναρίθμητα σεμινάρια στις κυριότερες πόλεις της Ελλάδας, ενώ Master Classes εξακολουθούν να πραγματοποιούν και στο Φεστιβάλ Κιθάρας στην Πάτρα, ένα φεστιβάλ που διοργανώνουν από το 1992 και έχει γίνει πλέον θεσμός αφού αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα κιθαριστικά δρώμενα
στην Ελλάδα και ένα από τα μακροβιότερα διεθνώς.

Στο ντουέτο Evangelos & Liza αφιέρωσαν έργα τους Έλληνες και ξένοι συνθέτες, ενώ παράλληλα οι δύο καλλιτέχνες εμπλούτισαν το ρεπερτόριο για μια και δύο κιθάρες με πολλές μεταγραφές τους πολλές από τις οποίες κυκλοφορούν σε δίσκους και CDs από γνωστές εταιρείες (ΕΜΙ Classics, Philips, Edici, Legend).

Τέλος στα 55 χρόνια διδασκαλίας του, ο Ευάγγελος Ασημακόπουλος έχει δημιουργήσει μία σχολή εκλεκτών κιθαριστών που διαπρέπουν στην Ελλάδα και το εξωτερικό.