Γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1974, όπου άρχισε να μαθαίνει και να αγαπάει την μουσική. Αργότερα σπούδασε όμποε με τον Γιάννη Παπαγιάννη στο Ωδείο Νάκα της Αθήνας και αποφοίτησε με άριστα παμψηφεί και α’ βραβείο. Ακολούθησαν ανώτατες σπουδές στην Hochschule für Musik στην Καρλσρούη με τον prof. Τhomas Ιndermühle (με υποτροφία του Ι.Κ.Υ) και στην Haute Ecole de Musique στη Γενεύη με τον Maurice Bourgue (με υποτροφία “Αλεξάνδρα Τριάντη” του Συλλόγου Φίλων της Μουσικής).

Η συναυλιακές του δραστηριότητες περιλαμβάνουν ορχήστρα, ρεσιτάλ, συναυλίες μουσικής δωματίου, σολιστικές εμφανίσεις, ηχογραφήσεις και δισκογραφία, σύγχρονη μουσική και ειδικότερα παρουσίαση έργων Ελλήνων συνθετών. Μεγάλο μέρος του ενδιαφέροντός του αφορά στον τομέα της διδασκαλίας, ήδη από το 2002 ως διδάσκων σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, από το 2006 στην διοργάνωση και διδασκαλία του International Oboe Course της Κέρκυρας και από το 2012 ως βοηθός καθηγητής στην Staatliche Hochschule für Musik της Καρλσρούης. Επίσης έχει δώσει σεμινάρια στην Νέα Υόρκη και στο πανεπιστήμιο LSU της Λουιζιάνα των ΗΠΑ.

Συνεργάστηκε με το Εθνικό Θέατρο στην παράσταση «Οιδίποδες» της Ρούλας Πατεράκη, δίνοντας παραστάσεις στην Επίδαυρο και σε περιοδεία.

Από το 1997 κατέχει τη θέση του πρώτου όμποε στην Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ.

Η δισκογραφία του περιλαμβάνει αποκλειστικά έργα Ελλήνων συνθετών και είναι διαθέσιμη στις εταιρίες Centaur, DNA, Irida, Rekem και στην παραγωγή «Αντίς για όνειρο» της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας. Ο προσωπικός δίσκος με τίτλο Metamorphosis κυκλοφόρησε το 2012 και έχει αποσπάσει εξαιρετικές κριτικές διεθνώς, καθώς και το αντίστοιχο βραβείο της Ένωσης Ελλήνων Κριτικών Θεάτρου και Μουσικής.

Spyros Kontos playing the oboe

Spyros Kontos official website