Η Μυρτώ Μωραΐτου διδάσκει βιολί στο ωδείο Athenaeum.

Είναι διεθνώς αναγνωρισμένη για την προσφορά της στις τέχνες. Συμπράττει με ορχήστρες ως σολίστ, είναι ενεργό μέλος διαφόρων ensembles μουσικής δωματίου αλλά εργάζεται εντατικά και στην προώθηση της κλασσικής μουσικής σε μαγαλύτερο κοινό στην Ελλάδα και το εξωτερικό, μέσω της οργάνωσης παραγωγών και συνεργασιών για τις οποίες έχει και την Καλλιτεχνική Διεύθυνση και επίβλεψη.
Η Μυρτώ Μωραΐτου είναι ένα από τα ιδρυτικά μέλη του Κουαρτέτου Εγχόρδων Lebet String Quartet. Το LSQ συμμετείχε σε πολλά ρεσιτάλ στην Ευρώπη από το 2011 έως το 2016 και κέρδισε το 1ο βραβείο σε διάφορους διαγωνισμούς, συμπεριλαμβανομένου του Grote Kamermuziek Prijs στην Ολλανδία και του VII Concorso Musicale Citta’ Di Filadelfia με το ειδικό βραβείο Paolo Serrao στην Ιταλία.
Η Μυρτώ Μωραΐτου έχει εμφανιστεί με πολλές ορχήστρες, μεταξύ των οποίων και η Metropole Orchestra της Ολλανδίας, η Συμφωνική Ορχήστρα της Κούβας, οι Σολίστ της Πάτρας, κ.α. Το ρεπερτόριό της περιλαμβάνει σπουδαίους κλασικούς αλλά και σύγχρονους συνθέτες, καθώς και crossovers.
Έχει εμφανιστεί στο Carnegie Hall στη Νέα Υόρκη, στην Concertgebouw στο Άμστερνταμ, το de Doelen στο Ρότερνταμ, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, την Sala Covarrubias στο Εθνικό Θέατρο της Κούβας και σε πολλές άλλες αίθουσες συναυλιών. Έχει συμμετάσχει σε διάφορα φεστιβάλ, όπως το Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας και το Jazz Plaza Festival στην Αβάνα, Κούβα.
Από το 2021, η Μυρτώ Μωραΐτου εργάζεται στην Διεύθυνση Σκηνής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.Η Μυρτώ Μωραΐτου έκανε το ντεμπούτο της ως σολίστ σε ηλικία 11 ετών με τους Σολίστ της Πάτρας υπό την διεύθυνση του Saulius Sondeckis. Επίσης, κατέχει τον τίτλο Master of Music από το Codarts, University of the Arts όπου σπούδασε με τους Igor Gruppman και Vesna Gruppman.
Η Μυρτώ Μωραΐτου αυτή τη στιγμή παίζει ένα βιολί του 19ου αιώνα με την ετικέτα Jo. Baptista Ceruti το οποίο και της χορηγείται από το National Muziekinstrumenten Fonds της Ολλανδίας.