Η Βιργινία Αμαριωτάκη γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης και ξεκίνησε τις σπουδές της στην κλασική κιθάρα στο Σύγχρονο Ωδείο Κρήτης με την Κάλλια Ζαχαριουδάκη.

Συνέχισε και ολοκλήρωσε τις σπουδές της με τους Λ. Ζώη και Ε. Ασημακόπουλο, παίρνοντας το Δίπλωμά της το 2007 στο Ωδείο Athenaeum με Άριστα παμψηφεί .

Τα τελευταία χρόνια έχει παρακολουθήσει τις σημαντικότερες μουσικές εκδηλώσεις (συναυλίες, ρεσιτάλ, διαγωνισμούς κλπ.) καθώς και master-classes διακεκριμένων καλλιτεχνών όπως των Roland Dyens, David Russell, Vladimir Mikulka, Jerry Willard και Richardo Gallen, μεταξύ άλλων, εμπλουτίζοντας τις γνώσεις της και το μουσικό της αισθητήριο, ενώ στο ενεργητικό της περιλαμβάνονται τα ρεσιτάλ της σε αίθουσες συναυλιών καθώς και στην Τηλεόραση, στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

To 2008 κατέκτησε το Α΄ Βραβείο στον Διαγωνισμό Κιθάρας στo Φεστιβάλ της Πάτρας.

To 2010 συνεργάστηκε με τον Άρη Γαρουφαλή σε ένα μοναδικό ρεσιτάλ με έργα Albeniz, στο 19ο Φεστιβάλ Κιθάρας στην Πάτρα, ενώ τον Φεβρουάριο του 2011 συνέπραξε ως σολίστ με την Ορχήστρα Πατρών.

Τον Φεβρουάριο του 2012 ξεχώρισε για τη συνύπαρξή της επί σκηνής με την διακεκριμένη πιανίστα Αλεξάνδρα Παπαστεφάνου.

Το 2013 κυκλοφόρησε η πρώτη της δισκογραφική δουλειά με τίτλο “Asturias”.

Τέλος, μετά την αποφοίτησή της από το τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και παράλληλα με τις καλλιτεχνικές της δραστηριότητες, σήμερα διδάσκει στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας και στο Ωδείο Athenaeum.