Ο Γιώργος Ραράκος είναι Κορυφαίος Τουμπίστας της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών.

Γεννήθηκε στην Κέρκυρα. Άρχισε μαθήματα τούμπας και ανωτέρων θεωρητικών στη Φιλαρμονική και στο Ωδείο Κερκύρας, με δασκάλους τον αδελφό του Στέφανο Ραράκο (τούμπα) και τους Δ. Δαπέργολα και Α. Καζιάνη (πτυχία Ωδικής, Αρμονίας, Αντίστιξης, Ενοργάνωσης και Διεύθυνσης μπάντας). Πήρε το Δίπλωμά του στο Ωδείο «Φ.Νάκας» (τάξη Ν.Ζερβόπουλου). Έχει παρακολουθήσει μαθήματα και σεμινάρια τούμπας με τους D. Wick , R. Bobo, J. Watson, I. Roos, V. Zarzo, G. Milliere, L. Gairdens, F. Mills, W. Hilgers, H. Jan-Renes.

Είναι ο πρώτος Έλληνας τουμπίστας που χρησιμοποίησε και τις τέσσερις διαφορετικές τονικότητες της τούμπας.

Στο ενεργητικό του έχει περισσότερες από 1800 συναυλίες σε όλη την  Ελλάδα και στο εξωτερικό (Γερμανία, Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο Αυστρία, Ισπανία, Ιταλία, Σουηδία, Δανία, Πολώνια, Βέλγιο, Ολλανδία, Μάλτα, Λουξεμβούργο, Τυνησία, Μαρόκο, Βαλκάνια, Τουρκία, Κύπρος), συνεργασίες και ηχογραφήσεις με δημιουργούς όπως οι Χ.Λεοντής, Ν.Κυπουργός, Δ.Σαββόπουλος, Π. Καλαντζόπουλος κ.ά., καθώς και με την Ένωση Ελλήνων Μουσουργών.

Ως σολίστ έχει επανειλημμένως  εμφανιστεί με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών και την Κρατική Ορχήστρα Κύπρου, ερμηνεύοντας το Κοντσέρτο για τούμπα του R. Vaughan Williams, καθώς και με την Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων, με τη Συμφωνική Ορχήστρα Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης, με το Brass Ensemble της Ορχήστρας Νέων της Μεσογείου, με το Σύνολο Χάλκινων Πνευστών και Κρουστών της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών «METALLON», με το “KYKLOS ENSEMBLE” καθώς και με πολυάριθμες φιλαρμονικές ορχήστρες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ενώ είναι ιδρυτικό μέλος του μουσικού συνόλου the Misty trio, που αποτελείται από βιόλα, τούμπα και πιάνο. Ο Γεώργιος-Θεόδωρος Ραράκος έχει συμπράξει με εξέχοντες καλλιτέχνες της διεθνούς σκηνής, μεταξύ των οποίων ο Λουτσιάνο Παβαρότι, ο Πλάθιντο Ντομίνγκο, ο Χοσέ Καρέρας, η Μονσερά Καμπαγιέ, η Αγνή Μπάλτσα, η Άννα Φλέμινγκ, η Άντζελα Γκεοργκίου, ο Χοσέ Κούρα, ο Γιόνας Κάουφμαν, o Christian Lindberg, ο Μάριος Φραγκούλης και το παγκοσμίως γνωστό συγκρότημα χάλκινων πνευστών Canadian Brass. Διευρύνοντας τους μουσικούς του ορίζοντες, έχει συμμετάσχει σε συναυλίες ποπ και ροκ μουσικής με επιφανή συγκροτήματα και καλλιτέχνες όπως οι Scorpions, οι Gipsy Kings, ο Barry White, η Shirley Bassey, ο Khaled, ο Uli John Roth, ο Rufus Wainwright, ο Ray Wilson, η Buika και ο John Lees με τους Barclay James Harvest. Παράλληλα, Έλληνες συνθέτες έχουν συνθέσει και αφιερώσει έργα τους για το Γιώργο Ραράκο.

Υπήρξε μέλος της Συμφωνικής Ορχήστρας Δήμου Κερκυραίων, της Ορχήστρας Νέων της Μεσογείου, της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, της Ορχήστρας των Χρωμάτων και του Κουιντέτου “Melos Brass”. Έχει συμπράξει με την Καμεράτα – Ορχήστρα Φίλων της Μουσικής και με τη Philharmonia Orchestra του Λονδίνου.

Επίσης, συνεργάστηκε με το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου ως προσκεκλημένος καθηγητής. Τα καλοκαίρια από το 1998 έως και το 2007 δίδαξε σε διεθνή σεμινάρια χάλκινων πνευστών στα Καλάβρυτα, στο Βερτίσκο και στην Κέρκυρα.

Διδάσκει τούμπα στο Ωδείο Κόνταλυ και στο Ιόνιο Ωδείο Κερκύρας ενώ έχει διατελέσει επί σειρά ετών καθηγητής στο Ωδείο Φιλιππος Νάκας, στο Εθνικό Ωδείο και στο Ωδείο Αθηνών. Παράλληλα, αποτελεί καλλιτεχνικό συνεργάτη του κατασκευαστή μουσικών οργάνων Wessex.

Είναι μέλος του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας των Υπαλλήλων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, εκπρόσωπος των Κρατικών Ορχηστρών στο Υπουργείο Πολιτισμού και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Μουσικών Υπαλλήλων Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών.