Η Ζαφειρία (Ζάφη) Δημητροπούλου Ντελ Άνχελ διδάκσει υποκριτική στο ωδείο Athenaeum.

Η Ζαφειρία είναι Ελληνό Μεξικανή σκηνοθέτις, ερμηνεύτρια και παιδαγωγός. Υπηρέτησε ως Καλλιτεχνική Διευθύντρια του People’s Theatre Project στη Νέα Υόρκη από το 2018 έως το 2023. Γεννημένη στο Μεξικό και μεγαλωμένη στην Ελλάδα, η Ζάφη σπούδασε χορό και παραστατικές τέχνες από νωρίς. Ως ερμηνεύτρια, υπήρξε μέλος πολλών θιάσων στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες, μεταξύ των οποίων το Troubleyn ενώ έχει συνεργαστεί με σημαντικούς σκηνοθέτες όπως η Ρ. Πατεράκη, ο Π. Μιχαϊλίδης κ.α
Ως παιδαγωγός έχει διδάξει σε εργαστήρια και τμήματα θεατρικών σπουδών σε πανεπιστήμια και σχολεία σε όλο τον κόσμο. Ως σκηνοθέτις, η Ζάφη ειδικεύεται στη δημιουργία μεθοδολογιών που επικεντρώνονται σε θέματα μειονοτήτων και προάγουν την συμπεριληπτικότητα.

Τα τελευταία της έργα, Las Mariposas, Somos Más και Doña Mañana έχουν παιχτεί σε
χώρους και θεατρικές σκηνές σε όλη τη Νέα Υόρκη, συμπεριλαμβανομένων των The Riverside Theatre, The Whitney και New York Theatre Workshop. Το 2020 επιλέχθηκε για το New York Foundation of the Arts (NYFA), ενός προγράμματος αναδυόμενων ηγετών στις τέχνες. Είναι απόφοιτος του Θεάτρου Τέχνης Κάρολος Κουν και κατέχει μεταπτυχιακό δίπλωμα στο σωματικό θέατρο από την σχολή Dell’Arte International, στην Καλιφόρνια, Η.Π.Α.