“Τα παιδιά διαθέτουν ένα εξαιρετικό όργανο μένα στο λαρύγγι τους! Αρκεί να υπάρχει κάποιος να τους δείξει πως να το χρησιμοποιήσουν!»

Zoltán Kodály

Το Αθήναιον Ωδείο συνεργάζεται με το Ωδείο Kodály, το οποίο εδώ και 35 χρόνια προσφέρει επαγγελματική μετεκπαίδευση στο Μουσικοπαιδαγωγικό Σύστημα Kodály, στο τμήμα που φέρει το ιστορικό όνομα Ελληνικό Ινστιτούτο Kodály (Ε.Ι.Κ.)

Το τριετές του πρόγραμμα περιέχει την ολιστική εξέλιξη Μουσικών Δεξιοτήτων με βάση το Μουσικοπαιδαγωγικό Σύστημα Kodály, αναλυτική Παιδαγωγική Μεθοδολογία και πρακτική εφαρμογή του συστήματος, Σχεδιασμό Διδασκαλίας / Σχεδιασμό μαθήματος, καθώς και ανάλυση παιδαγωγικού υλικού και ρεπερτορίου.

Οι σπουδαστές του Ελληνικού Ινστιτούτου Kodály έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν μαθήματα υποδειγματικής διδασκαλίας με βάση το Σύστημα Kodály, καθώς και να εφαρμόσουν τις γνώσεις τους υπό την καθοδήγηση των καθηγητών τους σε συνθήκες πραγματικής τάξης.

Το τμήμα λειτουργεί σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Kodály της Ακαδημίας Ferenc Liszt της Βουδαπέστης. Κάθε χρόνο οι σπουδαστές και οι σπουδάστριες εξετάζονται από μικτή επιτροπή στην οποία συμμετέχει ο διευθυντής του Ουγγρικού Ινστιτούτου Kodály, και με την ολοκλήρωση των σπουδών τους, τους απονέμεται το ΠΤΥΧΙΟ του Ελληνικού Ινστιτούτου Kodály. Πολλοί απόφοιτοι συνεχίζουν τις σπουδές τους στην Ουγγαρία για Master!

Τα τρία χρόνια σπουδών συνδυάζονται με τη Σχολή Διεύθυνσης Χορωδίας, κι έτσι οι σπουδαστές του Ελληνικού Ινστιτούτου Kodály μπορούν να αποκτήσουν μια εξαιρετικά ευρεία και πολύπλευρη διδακτική και μουσική κατάρτιση, η οποία τους βοηθά στην παιδαγωγική τους πορεία, και μπορεί να τους οδηγήσει και στο αναγνωρισμένο από το κράτος Δίπλωμα Διεύθυνσης Χορωδίας!

Διδάσκουν: Μιχάλης Πατσέας και Ειρήνη Πατσέα

choir-right