“Τα παιδιά διαθέτουν ένα εξαιρετικό όργανο στο λαρύγγι τους! Αρκεί να υπάρχει κάποιος να τους δείξει πως να το χρησιμοποιήσουν!»

Zoltán Kodály

Το Athenaeum Ωδείο συνεργάζεται με το Ωδείο Kodály, το οποίο διαδέτει την παλαιότερη και σημαντικότερη Σχολή Διεύθυνσης Χορωδίας στην Ελλάδα, μια σχολή που προσφέρει επαγγελματική κατάρτιση για κάθε επίδοξο Μαέστρο Χορωδιών!

Το ολοκληρωμένο πρόγραμμα σπουδών καταλήγει σε κρατικά αναγνωρισμένο Δίπλωμα Διεύθυνσης Χορωδίας και περιλαμβάνει Τεχνική Διεύθυνσης Χορωδίας, Σχεδιασμό και Τεχική Πρόβας, Παιδαγωγικά της Φωνής, και Ανάλυση Ρεπερτορίου, μαζί με όλα τα υπόλοιπα μαθήματα που απιτούνται.

Οι σπουδαστές έχουν στην διάθεσή τους τα σύνολα των δύο Ωδείων (Παιδική, Μικτή Χορωδία και Ορχήστρα Ωδείου Kodály/ διεύθυνση: Μιχάλης Πατσέας), τη Γυναικεία Χορωδία Δωματίου FANCY (διεύθυνση: Ειρήνη Πατσέα), το Μικτό Φωνητικό Σύνολο Ωδείου Athenaeum (διεύθυνση: Βάσω Καριώτη), καθώς και το ειδικά διαμορφωμένο “Εργαστήριo Διεύθυνσης Χορωδίας”.

Οι σπουδές διεύθυνσης μπορούν να συνδυαστούν με πάραλληλη φοίτηση στο Ελληνικό Ινστιτούτο Kodály (Ε.Ι.Κ.) για επαγγελματική εκπαίδευση στα Παιδαγωγικά της Μουσικής (Μουσικοπαιδαγωγικό Σύστημα Kodály), και ολιστική ανάπτυξη των Μουσικών Δεξιοτήτων!

Διδάσκουν: Μιχάλης Πατσέας, και Ειρήνη Πατσέα.

choir-right