Πιανιστική Συνοδεία

Γιάννης Αερινιώτης

Ο Γιάννης Αερινιώτης είναι μουσικός εκγυμναστής / συνοδός πιανίστας στην τάξη Μονωδίας της Χριστίνας Γιάννακοπούλου στο Athenaeum Ωδείο και καθηγητής πιάνου στο Ωδείο Kodály.

Γεννήθηκε στον Πειραιά. Ξεκίνησε τις μουσικές του σπουδές στο  Εθνικό ωδείο, όπου από το δεύτερο έτος φοίτησής του, του χορηγείται υποτροφία δωρεάν σπουδών λόγω εξαιρετικής μουσικής επίδοσης. Πήρε το Δίπλωμά του με βαθμό Άριστα παμψηφεί και Πρώτο Βραβείο (τάξη Μυρτώς Μαυρίκου).

Με υποτροφία του Ελληνο-Σοβιετικού συνδέσμου συνέχισε τις σπουδές του στην Μόσχα και μετέπειτα στην  Βιέννη. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια πιάνου με το Duo Ganev και ερμηνείας Lied με τον Norman Shetler στο Ζάλτσμπουργκ.

Έχει πραγματοποιήσει πολυάριθμα ρεσιτάλ σε  Αθήνα, Πειραιά καθώς και σε άλλες πόλεις της Ελλάδος.

Ήταν μόνιμος συνοδός στην τάξη του Φραγκίσκου Βουτσίνου και Κώστα Πασχάλη στο ωδείο Kodaly.

Έχει συνοδεύσει σε σεμινάρια των Άρη Χριστοφέλλη, Δημήτρη Τηλιακού, Sarlota Péczely- Kodály.

Ως μουσικός εκγυμναστής έχει συνεργαστεί με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών δίνοντας ρεσιτάλ, συνοδεύοντας στις υποτροφίες «Μαρία Κάλλας» και στα σεμινάρια που έδωσε η Ακαδημίας Bach της Στουτγκάρδης με τον Helmut Rilling. Με την Εθνική Λυρική Σκηνή έχει προετοιμάσει τα έργα Vivaldi: Orlando furioso, Haendel: Julius Caesar, Ligetti: Grand Macabre, Haendel: Alcina. Έχει συνοδεύσει  γνωστούς λυρικούς καλλιτέχνες όπως οι: Λίλα Αδαμάκη, Φραγκίσκος Βουτσίνος, Τζένη Δριβάλα, Χριστίνα Γιαννακοπούλου, Ειρήνη Καράγιαννη, Μάτα Κατσούλη, Χριστόφορος Σταμπόγλης, Ζάχος Τερζάκης, Γιάννης Χριστόπουλος κ.α.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial